Diensten

Betonvloeren voor diverse toepassingen

Sinds 2005 is Betonvloeren Van Rooy een bekende speler op de markt van industriële- en creatieve betonvloeren. Van Rooy Betonvloeren maakt betonvloeren voor diverse toepassingen zoals:

    • Gespecialiseerd in design betonvloeren voor privéwoningen en horecazaken.
    • Showrooms en winkelruimten.
    • Groothandelsbedrijven en detailhandel.
    • Particulieren.

Wij beschikken over zowel groot als klein materieel dat flexibel inzetbaar is. Hierdoor kunnen wij, bij bedrijven en particulieren, op 95% van alle locaties betonvloeren leveren!

U kunt hier onze realisaties bekijken.

Onze werkwijze

Afhankelijk van de uiteindelijke bestemming van de gepolierde of gepolijste betonvloer, kan deze worden voorzien van traditionele wapening, staalvezelwapening of kunststof/fiberwapening. De drukvastheid waarin de gepolijste of gepolierde betonvloer gemaakt wordt, is afhankelijk van de uiteindelijke bestemming.

Het storten van een betonvloer gebeurt in hoofdzaak met behulp van een betonpomp. Na spreiding van het mengsel wordt het beton manueel en mbv. een laser op de juiste hoogte gebracht. Dit kan zowel horizontaal als onder een helling zijn.

Offerte aanvragen
Van Rooy betonvloeren, voor Diverse toepassingen
Van Rooy betonvloeren, gepolierde of gepolijste betonvloer
Van Rooy betonvloeren, grondwerken en voorbereidingen van de betonvloeren
Van Rooy betonvloeren, monoliet afwerken

Grondwerken en voorbereidingen van de betonvloeren

Grondwerken behoren tot onze activiteiten. Zij maken deel uit van van het complete pakket dat Betonvloeren Van Rooy aanbiedt. Wij nemen verschillende grondwerken aan: graafwerken voor funderingen, parkings, terrassen…

Monoliet afwerken van betonvloeren (ook wel "vlinderen" of "polieren" genoemd)

Met deze manier van afwerken kan bij uw gepolierde of gepolijste betonvloer een dicht en duurzaam glad oppervlak worden verkregen: bij monolietvloeren wordt in één arbeidsgang na het storten en verdichten, het oppervlak van de betonvloeren met stalen spanen mechanisch geschuurd en afgepleisterd. Er wordt dus geen afwerklaag of dekvloer toegepast. De gepolijste of gepolierde betonvloer en het vloeroppervlak vormen zo één monoliet geheel. Deze wijze van afwerken heet daarom “monoliet afwerken“. De vloeren noemt men in het jargon “monoliet afgewerkte vloeren“, “gepolierde of gepolijste betonvloeren of industriële vloeren” of kortweg “monolietvloeren“.

Tijdstip Afwerking

Het monoliet afwerken kan beginnen op het moment dat de beton specie voldoende is opgesteven. De specie moet de afwerkmachine kunnen dragen én nog voldoende bewerkbaar zijn om het oppervlak te kunnen spanen. De keuze van het tijdstip om met het afwerken van de betonvloer te beginnen, is van groot belang om een gelijkmatige kwaliteit over het gehele vloeroppervlak te krijgen.

Offerte aanvragen