Pur vloerisolatie

Gespoten vloerisolatie

100% naadloze isolatielaag

Vloerisolatie door middel van polyurethaanspray techniek zorgt voor een 100% naadloze isolatielaag. Met deze vloerisolatie-techniek maakt u komaf met koude vloeren en hoge energiefacturen. Vloerisolatie verhoogt de vloertemperatuur aan de bovenzijde aanzienlijk. Dit resulteert in een groter comfortgevoel en een belangrijke energiebesparing. Indien u vloerverwarming heeft, dan is de besparing bij vloerisolatie nog groter. De techniek van gespoten PUR is de allerbeste vorm van vloerisolatie die er is. Hogere isolatie waardes en een echt naadloze vloerisolatie. De grondstoffen die we gebruiken voldoen aan de strengste bouwkundige normen. Vloerisolatie komt in aanmerking voor zowel nieuwbouw als renovatie. Indien nodig schuren wij ook de isolatielaag op ter voorbereiding van vloerverwarming.

Van Rooy betonvloeren, Pur vloerisolatie
Van Rooy betonvloeren, Pur vloerisolatie spuiten
Van Rooy betonvloeren, Pur vloerisolatie spuiten

Hoe weet je hoeveel PUR vloerisolatie je kan spuiten?

Je neemt de hoogte van de vloerpas (= de hoogte tov de voordeur dorpel) Deze hoogte verminder je met de dikte van de betonvloer (minstens 10 cm voor in woningen) vloerverwarming mag je gewoon in de vloerdikte verrekenen De rest is de beschikbare dikte voor de PUR vloerisolatie. Reken 1cm speling als marge, isolatie is immers niet altijd 100% vlak. Er bestaat een wetgeving die de minimum isolerende waarde oplegt. Vanaf 1 januari 2006 wordt dit de K45-norm. Dit betekend voor vloeren: Vloeren op vollge gron, of boven een kelder : U= 0.4 of 3 cm Vloeren in contact met buitenomgeving: U= 0.6 of 4 cm Wilt u echter meer gaan besparen en een K30-norm behalen, dan moet de vloer met 6 cm gespoten PUR geïsoleerd worden. Om een “passief huis” of ” lage-energie woning” te bouwen, bedraagt de U-waarde maximaal 0.15 W/m2 K of dwz 10 cm gespoten PUR.

Thermische isolatie voor vloeren - hoge densiteit

Verhindert warmteverlies via vloeren of tussenvloeren. Vermindert de vereiste bouwhoogte met 1 laag stenen. Elastospray staat bekend in de de bouwwereld voor zijn exclusieve prijs/kwaliteit verhouding.

Neem contact op